Stichting Anan Clinica is heel blij en verheugd met de samenwerking met Sam loves Max en, mede dankzij onze wederzijdse connectie met het Aidsfonds, hun geweldige donatie, van 37.500 condooms aan de community van Nanatha te Mozambique.

Anan Clinica is actief op het gebied van primaire gezondheidszorg, onderwijs, landbouw en water, waarbij grote focus ligt op gezondheid in het algemeen en family planning in het bijzonder.

Tienermoeders, soa’s en ongeplande zwangerschappen zijn een zeer groot probleem in deze omgeving. Met veel voorlichting, overtuiging, en nu ook met condooms (normaal een kostbaar en moeilijk verkrijgbaar goed) hopen wij deze situatie te kunnen veranderen.

De stichting is gevestigd in Nederland en in Mozambique, maar is alleen werkzaam in Nanatha en omgeving, in het noorden van Mozambique.

Wij werken met vrijwilligers uit Nederland (veelal studenten met minimaal een bachelor degree) begeleidt door een bestuurslid en onder leiding van onze lokale community manager Feliciano ondersteund door de lokale vrijwilligers ( activistas). 

Al onze onbezoldigde bestuursleden zijn zelf ervaren vrijwilligers van Anan Clinica en zijn daardoor goed op de hoogte van alle zaken in de lokale gemeenschap.

De stichting is gelieerd aan Divers Eco Operation, het moederbedrijf van Nuarro lodge ( www.nuarro.com). De lodge faciliteert oa het onderdak van de vrijwilligers, management en eigenaren assisteren (alles onbezoldigd) bij vele voorkomende werkzaamheden zoals vervoer, boekhouding en adviezen.

Met Sam loves Max hebben wij een geweldige partner gevonden, waarmee wij hopen onze inzet voor een betere en gezondere samenleving in Nanatha en omgeving weer een stuk vooruit te helpen.