We 4 miljard condooms per jaar gebruiken.
In Nederland worden 30 miljoen condooms per jaar verkocht.
De Denen een condoom een svangerskabsforebyggendemiddel noemen.
Dit is geen grap! Als je dus een Deen aan de haak hebt geslagen en je moet vragen of hij een svangerskabsforebyggendemiddel bij zich heeft, moet het er wel subtiel uitkomen. 😉
Het niet goed is om condooms in een portemonnee te bewaren.
Het condoom kan slijten door temperatuurswisseling en druk. Denk bijvoorbeeld aan de momenten dat er op een portemonnee wordt gezeten. Ook de houdbaarheid moet in de gaten gehouden worden.
Condooms weleens ‘kapotjes’ worden genoemd.
We gaan even terug naar de tijd dat het eikelcondoom nog bestond. Dit item leek op een dophoed die Fransmannen droegen. In Frankrijk betekent een dophoed een ‘capote’, waar ‘kapotje’ van is afgeleid.
Een condoom vroeger niets met anticonceptie te maken had.
Mannen droegen een condoom om hun penis te beschermen tegen ongedierte en wondjes. Het had dus nog niets met het voorkomen van zwangerschap of seksuele bescherming te maken.
Je een condoom eigenlijk na 30 minuten moet omwisselen.
Een condoom is getest om het 15 tot 30 minuten te doen. Na maximaal een half uur kan het condoom namelijk al overbelast zijn door wrijving.
Je een condoommaat kunt meten via je smartphone.
Weet je echt niet welke condoommaat je hebt? Dan kan je dat supersimpel via e telefoon vinden. Met je smartphone kan je bijvoorbeeld naar www.MeetJePenis.nu.