Soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) worden tegenwoordig vaker onderschat. ”Jongeren maken zich er wat minder zorgen over dat ze risico lopen, denken dat het wel los zal lopen. Ze denken: ik heb geen seks met iemand die een soa heeft. Maar dat weet je dus niet.”
In 2022 hadden vooral jonge mensen vaker een geslachtsziekte, meldt het RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. ”We zien het met name bij heterojongeren onder de 25 jaar, specifiek de hoogopgeleide groep.” Aldus het RIVM. Het is eenvoudig te voorkomen maar het
condoomgebruik is relatief laag, meer dan de helft van de jongeren slaat dit regelmatig over.

“Veilig vrijen moet vanzelfsprekend zijn. Eigenlijk is er geen excuus om zonder condoom te vrijen. Condooms zijn betaalbaar en beschikbaar in onze samenleving” aldus Erwin Trooster, mede-oprichter van Sam loves Max.

Sam loves Max is een jong premium condoommerk wat zich onderscheid van andere merken door voor ieder verkocht condoom er ook een te doneren aan goed doel.

De komende weken beginnen de introductieweken op veel universiteiten en hogescholen. Er wordt dan volop gefeest en er worden veel nieuwe contacten gelegd. Om een bijdrage te leveren aan meer veilige seks kunnen studentenverenigingen gratis condooms aanvragen bij Sam loves Max. Ze krijgen per vereniging dan gratis 500 condooms toegestuurd die ze kunnen verdelen onder hun (nieuwe) leden. Zo starten ze het nieuwe studiejaar leuk en veilig!